Culmen Plus

I Culmens koncept boende med gemenskap blir bostadsrättsägare anslutna till Culmen Plus. Verksamheten bestäms av en styrelse som utses av bostadsrättsföreningens medlemmar. Det är alltså en verksamhet som efterhand formas av de boendes behov och önskemål, i demokratisk ordning. En basavgift tas ut för att finansiera verksamheten, också förstås beslutad i demokratisk ordning. (I Culmen Plus Strängnäs t.ex. bestämdes den till 450 kr per person och månad).

I vårt generellt utarbetade program för Culmen Plus ingår tillgång till en Plusvärd, lokaler för avkoppling, umgänge, aktiviteter, evenemang, hobby, förvaring mm. "Vardagsrummet" kallar vi den lounge som kan ligga intill en allmän restaurang som vi samverkar med. Här möter du dina grannar eller bara slår dig ner, tar en fika och läser dagens tidning. En allaktivitetslokal med kök och t.ex. vinkällare står också ständigt öppen för dig. Här kan du ordna fest för större sällskap eller ha andra evenemang och aktiviteter av skilda slag. Utöver detta finns gemensamma utrymmen för hobbyverksamhet och förvaring. Om en marina finns i närheten förhandsbokar vi ett par båtplatser där. För övernattande vänner och släktingar finns det gästlägenhet.

Culmen Plus samverkar med intilliggande restaurang för t.ex. förmånliga erbjudanden på menyn, catering, mat- och vinkurser med mera. Fler möjligheter till samverkan ges med andra närliggande aktivitetscentrum, som t.ex. sim- och sporthall, gym, bowling, läkarcentral. Kanske finns grannföreningar som vill samverka? Det finns många ytterligare uppslag på hur Culmen Plus kan utnyttja kontakter och det fina förhandlingsläge som skapas när man handlar upp varor och tjänster för många samtidigt.

Utökad service
Vill du få hjälp med service och olika tjänster, kan det ordnas i samråd med Plusvärden. Det kan vara städning, tvättning, hjälp med sömnad, snickeriarbeten, bilvård, husdjursvård, egen vård och behandlingar mm - ja bara fantasin sätter gränser. Genom Plusvärden kan du även få hjälp att på bästa sätt utnyttja de tjänster som kommunen erbjuder erbjuder i olika faser av livet.

Gemenskap
Kanske är den viktigaste uppgiften för Culmen Plus och Plusvärden att skapa förutsättningar för gemenskap. Det handlar om allt från mänsklig närhet och omsorg om varandra till stimulerande aktiviteter och samordnat företagande. Reseklubben, kursverksamheten, teaterentusiasterna, båtpoolen, rockbandet, trädgårdsodlarna, veteranbilssamlingen, golftävlingen… eller att bara ta en öl tillsammans, eller gå ut med grannens hund när hen är lite krasslig. Observera att detta är en gemenskap som Culmen Plus bjuder in dig till, det är aldrig en påtvingad samvaro.

w_aktivitetsrum

w_vardagsrum
Culmens allaktivitetsrum.

w_vardagsrum_10
Culmens allaktivitetsrum.

w_vardagsrum_13
Culmens allaktivitetsrum.

w_vardagsrum_15
Culmens kök.

w_vinkallare_6
Culmens vinkällare.

w_vinkallare_16
Culmens vinkällare.

w_aktivitetsrum
Culmens vardagsrum.

w_aktivitetsrum_12
Culmens vardagsrum.