Solen ler över Strängnäs

Här i Strängnäs är snön vitare, gräset grönare, höstfärgerna mer glödande och vårblomningen intensivare än i en storstad. Jo, det är sant. Naturen ligger runt hörnet. Med svamp, bär, blommor, barrdoft, mjuk mossa, skidspår, skridskoisar, promenadvägar, löparslingor och massor av frisk luft. Mälarens vatten erbjuder all form av strand- och sjöliv. Genom Södertäljekanalen kommer du rakt ut i Östersjön.
Varsågod. Naturen i Sörmland är helt gratis och lättillgänglig.

Småstad med rikt utbud
Strängnäs småstadscharm är påtaglig i de smala gränderna kring domkyrkan, med anor från 1200-talet. Här kan du strosa i timmar, sitta på serveringarna, titta i butikerna och bara njuta av tillvaron. Kulturutbudet är rikt i kommunen, med exempel som Keramikens hus och Multeum i Strängnäs och Gripsholms slott och Grafikens hus i Mariefred.
Strängnäs har, trots sin småskalighet, ett brett utbud av aktiviteter att erbjuda. Här finns golfbanor, tennisbanor och ridhus. Den nyrenoverade sport- och simhallen erbjuder förutom bad och sport bowling, underhållning, café och restaurang.
Staden har dessutom ett välsorterat bibliotek, flera vårdcentraler och all slags service ett samhälle behöver. Kommunen innefattar, förutom Strängnäs, även Mariefred, Åkers Styckebruk och Stallarholmen. Här bor drygt trettio tusen personer.

I hjärtat av Sörmland, mitt i Mälardalen
Strängnäs ligger centralt i Mälardalen. Det är knappt en timmes bilfärd till Stockholm och Uppsala. Mindre än en halvtimme till Enköping, Eskilstuna och Södertälje. På 45 minuter tar du dig till Västerås. Och på knappt en timma till Arlanda eller Skavsta flygplats. Om du har egen bil har du lätt att hitta parkering och du slipper bilköer, dyra parkeringshus och lapplisor. Och egen p-plats vid din bostad om du vill.
Du behöver faktiskt inte egen bil i Strängnäs. Att åka kommunalt i Strängnäs är enkelt. Och till Stockholms Central tar det inte mer än 40-45 minuter, många gånger om dagen. Just nu pågår utbyggnad av dubbelspår Stockholm - Eskilstuna. Ett nytt omfattande resecentrum byggs med öppning mot centrala staden. När detta är klart siktar SJ på halvtimmestrafik.
Sommartid trafikeras sträckan Stockholm – Mariefred med S/S Mariefred. Har du egen båt finns det en fin marina precis nedanför Villa Culmen. Mitt i stan finns även gästhamn när du får flytande besök.

solenleroverstrangnas1
solenleroverstrangnas2
solenleroverstrangnas3
solenleroverstrangnas4