Kultur, sport och gemenskap

Villa Culmen Strängnäs ligger på central och sjönära parkmark i kvarteren Norrstacken och Seminariet. Omgivningens bebyggelse har varierande karaktär. Storgärdet är ett område med klassisk villabebyggelse från 1900-talets första decennier. Grannområdet Sjöviken har bostäder i modern stil. Villa Culmen har sitt eget uttryck, i samklang med omgivningen.
Läget mitt i Strängnäs gör att området är en del av staden. Boende i Villa Culmen tar aktiv del av samhället och ingår i stadens gemenskap med alla generationer.

Nära till allt
Från Villa Culmen är det nära till stranden och båtbryggorna. Längs stranden finns en promenadväg som förenar tennisbanorna, badstranden, båtklubben, konstnärsateljéerna och hantverkslokalerna med stadens centrum. Till Visholmens fina badplats är det några hundra meter, liksom till biblioteket och kulturhuset. Busshållplatsen är nära och butikerna når du lätt till fots.
Omgivningen har flera mindre grönområden, förutom den egna lummiga parken. Det finns gott om trevliga mötesplatser både inom kvarteret och utanför.
I kvarteret finns den stora sim- och sporthallen, med tillhörande gym, bowling med mera. I anslutning till den finns vårdcentral, restaurant och café.

Trygga och inspirerande uterum
Villa Culmen är inte bara hus och lägenheter. Våra landskapsarkitekter har varit mycket noga med att betona uterummens kvaliteter. Det är en viktig del av ditt boende. Här finns därför många fina och mysiga uteplatser där du kan njuta av parken och trädgården. Dina gröna fingrar kan få utlopp för sin kreativitet på din balkong eller uteplats. På den gemensamma gården kan intresserade ta del av trädgårdsarbetet.
Uterummen i närmiljön är planerade för att du ska kunna få vara ifred om du vill och social när det passar. Olika platser för olika tillfällen. Självklart finns det plats för sommarens grillkvällar, barnbarnens lekar och djurens välbefinnande. Spela boule med vännerna eller krypa upp med en god bok i ett avskilt hörn.
Trygghet har varit ett viktigt kriterium för våra arkitekter när de har utformat boendemiljön för Villa Culmen. Säkerhet är ett tema som går igen i såväl utemiljö som i byggnader och val av material och tekniska installationer.

boulekvinnankultursportochgemenskap3

kultursportochgemenskap4